2011. június 2., csütörtök

Marilyn Monroe Titkos (?) Sminktrükkjei

Mivel tegnap volt 85 éve, hogy Norma Jeane (1926. június 1. – 1962. augusztus 5.) megszületett, gondoltam összegyűjtöm, hogy többek közt mivel érte el, hogy bekerüljön a világ legnagyobb szexbombáinak örök toplistájára.

1, Akárhol néztem, azt írják, hogy Monroe a mai is forgalomban lévő Erno Laszlo krémekkel ápolta arcbőrét (Active pHelityl Cream), amit ti is be tudtok szerezni ( http://fortunaaranya.hu/products.php?am=cat_moisturizers ) khm..kissé borsos áron.

2, Alapozásra is Erno Laszlo termékeket használt ( Duo-Phase Face Powder ) vagy Elizabeth Arden  Pat-a-creme alapozóját.
 Nagy hangsúlyt fektetett arca kontúrozására és highlighter használatára: sötétebb árnyalatot vitt fel járomcsontja alá és az orrhegyére, hogy az orra rövidebbnek látszódjon (bekente vazelinnel majd átpúderezte, és ezt a folyamatot ismételgette amíg el nem érte a számára tökéletes formát); egy fényes, világosabb púderrel a homlokát, a szemöldökcsontját, a járomcsontját, az orrnyergét és az ajka fölötti részt emelte ki.


3, Híres szemsminkjét úgy készítette, hogy egy törtfehér árnyalatot vitt fel a szemhéjára és szemöldökcsontjára is, majd a mélyítővonalba egy matt barna festéket satírozott a szem külső sarkától kissé felfelé ívelve egészen az orrnyergéig. (Az aktuális öltözékétől függően használt még világoskékesszürkés és világoszöld árnyalatot is.)
Ééés a tusvonal: Marilyn trükkje az volt, hogy egészen a belső szemzugtól kezdte a tusvonalat, nagyon vékonyan, a szeme közepénél enyhén vastagabbra húzta, majd a külső szemzug felett(!) cicásra ívelte. Tehát nem húzta be egészen a szeme sarkáig. Az alsó szempillatőbe húzott tusvonalat csak a szeme felénél/külső harmadánál kezdte és enyhén lefelé ívelte a külső szemzugnál (ahogy az alsó szempillák állnak).
Fontos, hogy az alsó és felső tusvonal nem ért össze, sőt egy fehér szemceruzával/szemfestékkel töltötte ki ezt a részt. (Ezt hívjuk nyitott szemsminknek.) És a vízvonalát is fehér szemceruzával húzta ki. Ezáltal tekintete nyitottnak, frissebbnek tűnt, a szemet pedig optikailag nagyobbította, nyújtotta.
Nem titok, hogy szinte mindig műszempillát viselt, viszont a csel az volt benne, hogy a klasszikus soros műszempillát félbevágta és szeme külső ívére ragasztotta, így nyújtva, cicásítva tovább tekintetét.


4, Monroe azért ívelte ennyire szemöldökét, mert úgy tartotta, hogy nagyon széles a homloka. Az azóta klasszikussá vált szemöldökforma fő jellemzője a hosszan íveltség és a csúcsos "háztető" forma, szemceruzával is áthúzta, hogy tökéletesebb, egységesebb hatást érjen el.
(Azért vigyázni kell a szemöldök formázásánál, mert a nagyon "hegyes" szemöldök könnyen szúrós tekintetet kölcsönözhet, főleg ha valakinek keskenyebb a homloka + nem ajánlott manapság már szemceruzával húzni a szemöldök vonalát, ugyanis zsírosabb állaguk révén eltömítik a pórusokat, szőrtüszőket és a szemöldök ritkulásához vezetnek...szóval maradjunk a szemöldökceruzáknál és a poroknál.)


5, Száj.Nem kevesebb, mint 5 piros árnyalatú rúzs keverésével érte el a számára tökéleteset. Azonban egyik árnyalat sem volt narancsos, mindegyik inkább kékes-pirosas, ugyanis amellett, hogy ez optikailag fehérebbnek mutatta a fogakat, akkoriban a kamerák minden színt "elnarancsosítottak" (van ilyen szó? :) ).
Ha már a kameráknál tartunk, még egy filmes trükk: az ajkakat először fehér ceruzával kontúrozták, amit kifelé elsatíroztak, ezzel jobban kiemelték a szájfestést és a rúzs se mászott el olyan könnyen.
A szájkontúrt bőven kijjebb húzta az ajkainak természetes vonalánál, sőt a felső ajkát szélesebbre rajzolta a szájzugoknál, hogy dúsabbnak, nagyobbnak látszódjon. Az alsó ajkának vonalát egy sötétebb színnel kontúrozta, hogy...na kitaláljátok miért? igen..hogy vastagabbnak tűnjön. :) És ezt a hatást azzal fokozta, hogy egy kevés fehér szemfestéket ütögetett az ujjaival az ajkai közepére.


+1: elvileg Monroe borotválta az arcát...a tökéletesen sima bőrért, ugyanis így nemcsak a szemmel is alig látható pihe szőröket távolította el, hanem a felső elhalt hámréteget is. Én mindenesetre NEM ajánlanám...:)


Végezetül pedig Happy Birthday Mr. President Marilyn Monroe! (A képek szinte 100%ban a Google által kerültek hatalmamba)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése